Menu
kisspng-web-development-responsive-web-design-mockup-5ad706d865fcc0.9289342715240414324178

Zo schrijf je de beste teksten voor je website

Beantwoord deze 6 belangrijke vragen op je website, zodat bezoekers weten wat je doet en waarom ze voor jou moeten kiezen.

✔ Wat bied je aan?
Beschrijf heel duidelijk wat je doet. Dat klinkt misschien logisch, maar wordt vaak vergeten! Je hoeft niet meteen alles te benoemen. Met één zin kom je al heel ver.

✔ Wie zijn je bezoekers?
Bedenk wie je product, service of vaardigheden nodig heeft. Is het voor iedereen of voor een bepaalde doelgroep? Laat ze weten dat jij ze kan helpen. Tip: Probeer dit in te vullen: “Of je nu een ________ of een __________ bent, wij geven je wat je nodig hebt.”

✔ Waarom hebben ze dit nodig?
Denk aan een probleem dat jij kunt oplossen – het kan groot of klein zijn. Maak duidelijk welke praktische en emotionele voordelen jij biedt, zoals, “Leer de beste klimtechnieken” en “Maak vrienden voor het leven”. Tip: met opsommingstekens in je tekst makkelijker te lezen.

✔ Wat is je verhaal?
Iedereen houdt van een goed verhaal. Vertel je bezoekers wat meer over jezelf, hoe je bent begonnen en wat je passies zijn. Zo zullen bezoekers je meer vertrouwen. Tip: jouw website moet jou reflecteren. Schrijf dus zoals je praat.

✔  Wat maakt jou betrouwbaar?
Laat zien dat je te vertrouwen bent. Dit kun je doen door bijvoorbeeld beoordelingen van klanten toe te voegen of te vertellen over het aantal bezoekers waar je mee hebt samengewerkt. Zorg ervoor dat je echte beoordelingen gebruikt – en wees niet bang om verschillende meningen te laten zien.

✔ Wat volgt?
Zorg ervoor dat mensen willen reageren. Welke actie wil je dat klanten ondernemen? Tip: voeg een duidelijke call to action knop toe. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van je portfolio, product kopen of contact opnemen.

Wil jij hulp bij het schrijven en bouwen van websites? Neem dan contact met ons voor een kopje koffie.