Menu
linkedin-3157977_1920

LinkedIn zomer updates

Terwijl wij allemaal lekker in het zonnetje zaten afgelopen zomer, is er bij LinkedIn goed doorgewerkt. De aankondigingen en uitrol van nieuwe functionaliteiten, aanpassingen en data vlogen ons in juli en augustus om de oren. In dit artikel hebben we de meest relevante nieuwtjes voor je samengevat. Let’s have a look!

1. Voice memo LinkedIn
Om LinkedIn nog persoonlijker te maken, kun je sinds 26 juli in de messenger van de mobiele app spraakberichten opnemen en versturen. Handig! En het werkt verbazingwekkend makkelijk. Ga naar je berichtenbox. Stel een nieuw bericht op of open een lopende conversatie.Druk op het microfoontje.Spreek je bericht in.Verzenden maar!

2. Vertaalopties
Om een tekst te vertalen in LinkedIn klik je simpelweg op de wereldbol bij automatic translation in een update. Ook kun je de vertaling beoordelen met sterren.

3. LinkedIn-Groepen 3.0
LinkedIn blaast zijn groepen eind augustus nieuw leven in. Op basis van feedback van gebruikers integreert het platform groepen in de timeline. Ook zie je nu meldingen in het berichtencentrum én, wat heel fijn is, je kunt straks ook video’s posten in groepen, posts editen en je groep beheren via de app. Lees voor een uitgebreider verhaal dit artikel over het bereik en de zichtbaarheid van LinkedIn-groepen.

4. Meldingen voor je bedrijfspagina
Meldingen over bedrijfspagina’s zijn voor beheerders nu meteen op de homepage te zien. Een kleine, maar waardevolle, wijziging. Je kunt de meldingen ook nog steeds via het ‘ik’-icoontje vinden. Eigenlijk zat deze functie eerst te verstopt om gebruiksvriendelijk te noemen. Deze nieuwe feature is dus erg welkom!

6. Campaign Manager op z’n kop
Iedereen die gebruikmaakt van de LinkedIn Campaign Manager moest even wennen, de functionaliteit kreeg deze zomer namelijk een complete make-over. Zo is er een nieuwe navigatiebalk, selecteer en analyseer je diverse campagnes sneller én overzichtelijker, zijn de zoekmogelijkheden verbeterd en kregen de rapportages een flinke impuls.

7. Profiel make-over
De manier waarop je eigen LinkedIn-blogs en -activiteiten worden weergegeven in je profiel is verbeterd. Je ziet nu grotere weergaves van blogs en verfijndere activiteiten (likes en commentaren).

8. Verschillende functies bij één bedrijf
Ook in je werkervaring deed LinkedIn een kleine maar fijne aanpassing in je profiel. Carrière gemaakt bij een bedrijf? Dan bevatte je persoonlijke profiel tot voor kort een enorme opsomming van je verschillende functies bij dat bedrijf. Nu staan alle functies per bedrijf gegroepeerd in een mooie timeline per werkgever. In een oogopslag duidelijk hoe jouw loopbaan eruit ziet.