Menu
shutterstock_277455644

Tips voor de autorit naar jouw zuidelijke vakantiebestemming

7 tips voor je autorit naar jouw zuidelijke vakantiebestemming.

1. Het liefst gaan we op vakantie zonder morrende kinderen op de achterbank. Dit vraagt natuurlijk om enige creativiteit. Achterbankbingo is een ideaal tijdverdrijf. Het spel is simpel, je download een bingokaart en de kids gaan onderweg op zoek naar voorwerpen die op de kaart staan. Wie als eerste alles gespot heeft wint het spel. Veel speelplezier. Je kunt de kaart hier  downloaden.

2. Reis je naar Frankrijk dan kun je het beste zaterdag 4 augustus en 11 augustus de Franse snelwegen vermijden. Dit zijn de meest drukke dagen op de wegen. Ook 27 en 28 juli schijnen enorm druk te zijn.

3. Bedenk alvast met de kinderen een leuke Franse, Italiaanse of Spaanse playlist (of een andere vakantiebestemming). Installeer deze op spotify en zing met zijn alle een Spaans, Frans of Italiaans nummer aan het einde van de vakantie.

4. Koop alvast een tolbadge voordat je op vakantie gaat. Op deze manier betaal je op een elektronische manier je tol. Te koop in een ANWB winkel.

5. Check voorafgaand of je auto geschikt is voor E10 benzine. Dit is een loodvrije benzine die 10% bio ethanol bevat. Op verschillende snelwegen in het buitenland is Euro95 vervangen voor E10 (SP95-E10). Is je auto niet geschikt, kies dan bijvoorbeeld voor Super sans plomn 98. Buiten de snelwegen is Euro95 wel beschikbaar.

6. Vergeet niet om een reflectiescherm achter je voorruit te plaatsten als je je auto parkeert in een warm land. Je airco hoeft dan minder hard te werken omdat het zonlicht wordt gereflecteert. Ook helpt het om eerst even je deuren of ramen van de auto open te zetten zodat warme lucht kan ontsnappen. Het is beter om je airco een kwartier voor aankomst op bestemming uit te zetten. Dit voorkomt schimmels en bacterien in je auto.

7. Schone lucht in de auto is erg belangrijk. Je ademt maar liefs 400 liter lucht op binnen een uur. Gelukkig houden de filters in je airco al veel viezigheid tegen. Een Airco Well behandeling zorgt ervoor dat alle lucht die via de airco de auto binnenkomt schoon is. Autocentrum Beelen heeft momenteel een voordelige aanbieding voor dit soort behandelingen. Bekijk de actie hier.

Heel veel plezier op vakantie!

Groet van het Etopia team.