Menu
Screenshot-2017-12-20-at-14.35.44

Google Maps kaarten vanaf 1 juli niet meer gratis op websites

Google past een paar keer per jaar haar beleid aan. Dit keer is het de beurt aan Google Maps. Heb jij een Google Maps kaart op jouw website, dan zal deze kaart per 1 juli 2018 niet meer werken als je geen actie onderneemt. Waar voorheen een Google Maps kaart op je website volledig gratis was, is deze in de toekomst slechts tot een bepaalde hoeveelheid ‘views’ gratis. Voor de gemiddelde website zal dit over het algemeen niet leiden tot extra kosten, maar er is wel een eigen Google API-sleutel en een factureringsaccount vereist. Als je geen API-sleutel hebt met een facturering account dan kunnen de bezoekers van jouw website vanaf 1 juli kaarten van mindere kwaliteit zien of waarschuwingen in beeld krijgen. Dit lijkt allemaal heel ingewikkeld maar met een simpel stappenplan en een beetje hulp van ons kun jij de google maps kaart gewoon blijven gebruiken op je website.

Tijdens de verschillende stappen zal Google je vragen om een Google-account aan te maken (wanneer je deze nog niet hebt) en om betalingsgegevens op te geven. Na het volgen van de stappen verschijnt de API-sleutel in het scherm. Kopieer deze API-sleutel en stuur hem naar ons toe, dan zorgen wij ervoor dat jij ook na 1 juli nog gewoon het Google Maps kaartje op jouw website hebt.

Stap 1: Maak een Google account aan en/of log in op jouw account
Stap 2: Klik hier om te starten met het verkrijgen van de Google API-sleutel
Stap 3: Volg de stappen die Google weergeeft en maak het factureringsaccount aan
Stap 4: De API-sleutel komt in beeld
Stap 5: Kopieer de sleutel en stuur hem per e-mail naar ons, wij zetten hem op je website (als deze in beheer is bij ons).

Wil jij graag dat jouw Google Maps kaart op jouw website blijft werken na 1 juli 2018?

Klik dan hieronder zodat wij dit voor je kunnen regelen.